Kas sel a-l rikub töö mu jõulud lõplikult? Eilne, “õige” jõulupüha ehk pööripäev läks suuresti töö nahka. Vahepeal sai küll natuke pidulikumalt istutud, aga õhtu lõppes ikka tööga – nimelt on mul sellist tööd, mida’i saa õhtul enne 9t tegema hakatagi, vastasel xal läheks tulemus enne eetrisse jõudmist “hapuks”. Eile õhtuks sattus paraku just sellist tööd. Ning kristlaste jõululaupäeval olen ma teles – sellest poleks ju midagi, paraku ennustab ilmajaam kristlaste jõululaupäeva õhtuks korralikku tormi, mis tähendab, et rongid liiguvad täiesti umbgraafikuga, või veel hullem, ei liigu üldse. Ehk siis ei tule ka kristliku jõululaupäeva tähistamisest midagi välja:( Ning hakata jõulusid tähistama alles I kristlikul jõulupühal pole enam see, pole see, pole see, on juba taolise “parem pool muna, kui tühi koor” maiguga. Njah, üsna pekkis lugu, pole parata:(

About Punane Hanrahan

Punane Hanrahan on legendaarne iiri laulik, kelle kõrgemad jõud mõistsid kõlkuma kahe ilma vahele, sest ta ei saanud hakkama talle määratud ülesandega. Nõnda ma kõigungi enamasti ikka rohkem, kui kahe ilma vahel:) Olen tüüpiline heaoluühiskonna laps, kelletaolisi näikse Eestis tegelikult vähe olevat (vähemalt eestlased ise armastavad nõnda uskuda). Väljaspool heaoluühiskonda pole must midagi, seega ma suren koos heaoluühiskonnaga. See aeg pole enam kaugel. This is the end, my friend, the end.

Üks vastus »

  1. Kober ütles:

    Töö on kurjuse ema.

  2. Mahhatsalka ütles:

    Jõul kui selline on ju pööripäevaga koos tähistatav aastavahetus. Ülejäänud pidustused on ju sinna aega topitud pööripäevase aastavahetuse rahvakäitumise kontrollimiseks. Kui Sa kallis Hanrahan 22.12 juba pööripäeva ära tähistasid siis ülejäänud on täiesti ebaoluline jama. Või siis esteetilis/gulinaarne sündmus. Samas pole kuskil keelatud esteetikat/gulinaariat uuesti luua ja kalendrist mitte kinni pidada.

    • Kober ütles:

      Eesti rahavakalendrisse tuleks tekitada uus tähtpäev – söömapüha.
      Lihtsalt.
      Totaalne vaba päev, tele ei tööta, poed on kinni, ühistransport ei liigu. Kõigile on ette teada ja teevad eelmistel päevadel vajaliku ära. Sel päeval ainult maiustatakse nohinal.
      Kui hispaanlastel on sisesta igalõunane, et leib luusse lasta ja kuuma eest puhata (ok, mõnel pool, mitte üle riigi), siis miks ei võiks meil kord aastas üle riigi olla…

  3. Kaie Koppel ütles:

    Eile oli Toomapäev, pealegi vaba päev on alles reedel ja üleüldse töö õilistab :()D>

  4. kganna ütles:

    Hm, aga Sa kuku omast eetrist sutike sydalinna poole, kui töö tehtud — meil oli nigunii plaanis Levika jõuluvarjendisse minna, seal saab kindlasti omikuse transpordini tixuda või jaurata?

Lisa kommentaar